blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG monst3r
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
MoNsT3r



Moja all-time TOP 10
pridal MoNsT3r 2.1. 2013 o 14:50



Hry patria k môjmu životu už od dávnych vekov, kedy pecky ako Diablo, Crash, Warcraft, Duke Nukem, Age of Empire a mnoho dalších dávali zabrať našemu ps1 a Windows-u 98. Dnes už AAA hry idú dole z kopca a tak sa pomaly ale isto začíname tešiť skôr na malé indie tituly a reinkarnácie klasiky. Hry dnes už len rýchlo prefrčíme a odložíme na poličku a preto som sa rozhodol napiísať moju TOP 10 hier, ku ktorým sa vždy rád vrátim a nikdy ma neomrzia.



10. Resident Evil 5


Mnohími nenávidená odbočka od strašidelných zákutí do viac otvorených a svetlejších prostredí.

Hra vás zavedie do Afriky kde zase úraduje vírus, ktorý mení afričanov na zombii, no tento raz múdrejších a ešte viac krvilačných ako predtým. Záhrate si za Chrisa Redfielda a afričanku Shevu a spolu s nimi stretnete aj známe postavy z univerza ako Claire Redfield, Jill Valentine alebo Alberta Weskera. Singleplayer v tejto hre nie je sice žiadna sláva, no pri tejto hre som si užil nespočet hodín zábavy a dohral som ju v kooperácii s kamarátom mnoho krát.





9. Hitman: Blood Money


Pre mna bezpochybne najlepší diel série o plešatom zabijakovi. Zabijak zostal prakticky nezmenený len dostal zopár technických vylepšení a tak ponúkol zážitok v next-gen grafike. Na začiatku každej misie dostanete kontrakt o tom, koho máte zabiť a je len na vás akým spôsobom to urobíte. Misie dopĺňa kvalitný príbeh, ktorý rozpráva o nejakom neznámom konkurentovi postupne likvidujúcom agentúru ICA. Z noviniek, ktorých nie je veľa pribudol systém nákupu a vylepšenia rôznych zabijáckych hračičiek za peniaze ktoré zárabate za splnenie jednotlivých misii. Či už je to tento Hitman alebo ostatné diely, každý rok si minimálne jeden zopakujem.





8. Half-Life 2


Pri tejto hre nie je o čom diskutovať. Je to prelomová fps strielačka, ktorá priniesla oživenie nie len do sveta fps ale do celého herného priemyslu. Mnoho hier sa odráža a inšpiruje práve touto hrou. Half-Life 2 priniesol obrovský vlastný svet a originálny príbeh zasadený do budúcnosti. Hlavnou postavou je Gordon Freeman, pôvodne doktor z Black Mesa. Po katastrofe, ktorá sa v Black Mesa udiala Gordon dúfa v pokojný život, no o chvíľu zistí, že zase musí tých votrelcov poslať tam odkiaľ prišli. Znie to ako klišé, ale v skutočnosti je opak pravdou. Half-Life má taktiež obrovskú moderskú komunitu a aj po ôsmych rokoch milióny fanúšikov a preto je HL legendou.





7. Age of Mythology


Najlepšia stratégia vôbec. Age of Mythology je výnimočná hra. Dala klasickým stratégiam nový rozmer. Tvorcovia z Ensemble Studios a Microsoft Studios vytvorili úžasnú stratégiu. Hra je zasadená hneď do troch kampaní kde si zahráte za tri rôzne náboženstvá a to za Grékov, Vikingov a Egypťanov. Každá z narodností má svoje špecifické mytologické jednotky ako medúza, minotaurus, anubis a iné.Tvorcovia spojili všetky prvky zo svojich najlepšich hier ktoré určite poznáte a to Age of Empires 1 a 2 a vytvorili dokonalú stratégiu, ktorá ešte aj dnes nemá obdoby.






6. Batman: Arkam Asylum/Arkham City


Batman je podla mňa najlepšou komixovou hrou.  RockSteady Studios vytvorili ich majstrovské dielo. Vykreslili batmana takého aký má byť. Je temný. Mnohí by si pomysleli, že keď je hra podla komixu tak príbeh bude detinský. Keď si to myslíte tak si dajte facku. Príbeh je mimoriadne dospelý čomu pomáha aj vynikajúci soundtrack a dabing. OST a dabing sú mimochodom jedny z najlepších, čo som kedy počul. Postavy su vykreslené fantasticky a Joker jednoducho nemá chybu. Hratelnosť je vynikajúca. Priam sa stotožníte s Batmanom a budete systematicky po tichu likvidovať

nepriateľov.





5. The Punisher


Daľšia komixovka. Tipujem, že málokto z vás pozná Punisher-a. Punisher, celým menom Frank Castle, je postava z Marvel komixov. Hra The Punsiher rozpráva príbeh Franka, ktorému zabili rodinu a tak sa chystá pomstiť vyzabíjaním všetkých mafiánskych rodín. Punisher sa s nikým nepára ale skôr každého rozpára. Punisher je third person strielačka. Je originálna, je nadmerne brutálna, dostatočne dlhá a zábavná. V podstate budete len stále strielať do všetkého, čo sa pohne a občas niekoho vypočujete, no potom  aj tak popravíte nespočet spôsobmi ako napríklad laser, kladivo, klincovačka, piraňe, elektrický úhor, oknom a dokonca aj horúcou platničkov. Niekomu sa Punisher môže zdať až prehnane brutálny, no mne sa páči taký aký je. Bavý ma a to je hlavné.







4. Witcher


Kto by nepoznal Zaklínača, Geralta z Rivie, lovca príšer? Polský autori vytvorili jedinečné rpg. Andrzej Sapkowski vytvoril úžasný svet s množstvom prvkov, super príbehom a históriou.

Vžijete sa do role Geralta, ktorý od detstva cvičí v bojových umeniach a je členom legendárneho bratstva. Na živobytie si zarába lovením rôznych príšer a nestvor. Cestuje po dedinách a krčmách, pýta sa na prácu miestnych a okoloidúcich. Zaklínač je majster alchýmie a tak dokáže vyrobiť liečivé aj smrťelné nápoje a jedy. Zaklínač je jednoducho skvost medzi rpg a hrami všeobecne.





3. Mass Effect 2


Mass effect 2 je jedinečné rpg a o jeho úchvatnosti by som mohol písat do aleluja, ale podme k veci. Mass Effect 2 je o triedu lepšie, temnejšie, drsnejšie pokračovanie. Je to veľmi komplexné rpg a jedno z najlepších rpg vôbec. Hra zaberie asi 45 hodín ak máte všetky dlc, ak nie tak 35 hodín. Všetko sa začne prekvapivo smrťou protagonistu Johna Sheparda. Terroristická organizácia Cerberus Sheparda znovu zostrojí a poskladá z rôznych robotických častí. Shepard dostane vylepšenú verziu svojej lode Normandy a je neskôr poslaný vodcom Cerberu zistit záhadu zmiznutia jednej ľudskej kolónie. A tu už sa začína neúprosný boj z mimozemskou entitou Reaperov. Vaše poslanie je zostrojiť posádku, nadviazať s nimi vzťahy a navždy tak poraziť reaperov. Mass Effect 2 je vynikajúca hra, ku ktorej sa vždy mile rád vrátim.





2. Red Dead Redemption


Red Dead je sandboxová hra odohrávajúca sa na divokom západe. Hlavným hrdinom je John Marston. John je farmár a jedného dňa sa rozhodne opustiť svoju rodinu a vydáva sa vlakom do najbližšieho mesta zarobiť peniaze. A tu začína dobrodružstvo. Rockstar games zase raz zahviezdil a vytvoril svoj masterpiece, ktorý hravo hodí GTA za hlavu. RDR má obrovský svet v ktorom si užijete množstvo hodín zábavy. Hra obsahuje rôzne minihry ako poker, lovenie zvery, kocky, hry z nožom a dalšie. Užijete si kopec prestreliek, jazdu na koni, prepadnutie vlaku, naháňanie dobytku a super príbeh s mnoho zvratmi. Keď som RDR poprvý krát zapol, stal sa súčasťou môjho života a len tak na tento zážitok nezabudnem.





1. Dragon Age: Origins


DA:O je rpg zasadené do fiktívneho fantasy sveta, ktorý zmieta vojna medzi zlou armádou Arcidémona a tak sa vy stávate šedím strážcom a máte za úlohu poraziť ho a tak navždy skončit vojnu. Naprv si vytvoríte postavu. Vyberiete si medzi človekom, trpaslíkom a elfom. Každá rasa a povolanie mág ma svoj vlastný začiatok. Systém rozvoja postavy je klasický, to znamená inteligencia, sila, obratnosť a pár dalších atribútov. Postupne objavujete svet, robíte nespočet hlavných a vedľajších questov, nadväzujete vzťahy z každou postavou vo vašej skupine a zbierate kódexy z ktorých sa dozviete zaujímavé informácie o svete Dragon Age. Boje sú skupinové a jednoduché. Hru môžete zastaviť počas boja a dať rozkazy každej z postáv, tak ako to bolo už v Baldur´s Gate. Svet Dragon Age je jedinečný a mnoho postáv i miest sa vám doslova vrije do pamäti.


Ach, Dragon Age... Dragon Age je to najlepšie, čo ma kedy mohlo stretnút v hernom svete. Dragon Age je masterpiece v každom smere. Bioware má na svedomý mnoho parádnych rpg ako Icewind Dale 2, Neverwinter Nights, Mass Effect, SWKoTOR a daľšie. Mám dojem, že tieto všetky rpg vznikli preto, aby mohlo vzniknúť Dragon Age. Je to ako keby Bioware konečne prišlo na svoj vrchol a upravili všetky maličké chyby a nedostatky z ich predošlých rpg, všetko to zabalili do super grafiky, soundtracku a výpravy a všetko to dokopy vydali pod názvom Dragon Age. Kam sa hrabú rpg ako je Diablo alebo Baldur´s gate ? Nech si hovoria starí oldschool hráči, čo chcú, ale ja hovorím, že Dragon Age je to najlepšie rpg aké kedy uzrelo svetlo sveta. 






Záver:

Toto je môj prvý blog, tak prosím buďte ohľaduplný a ak si všimnete nejaké chyby a nedostatky, tak mi prosím poradťe a upozornite ma, budem len rád. Ďakujem.



Prístupov 5674
Kvalita článku
(90%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Moja all-time TOP 10
[ 2.1.2013] (príspevkov 8)